Güven Otogaz - ATİKER Sıralı Otogaz Sistemleri Sefaköy, Silivri İstanbul

facebook twitter

GAZ TEPKİME CİHAZI NE İŞE YARAR ?

GAZ TEPKİME CİHAZI

Günümüzde araçlar telli pedal sistemlerinden elektronik pedal sistemine geçerek büyük bir değişim yaşadı. Bu değişim araçların gaz tepkime sürelerinde de değişiklik yarattı. Elektronik pedal sistemine sahip olan yeni nesil araçlarda gaz tepkime gecikmeleri sıkça görünür olan bir durum haline gelmiş olup araç performansında ciddi anlamda eksikliğe yol açmaktadır. Bu sorunun farkında olan otomobil performans üreticileri ar-ge çalışmalarında elde ettikleri veriler ile geliştirdikleri gaz tepkime kitlerini yeni nesil bu araçlara sundular.

GAZ TEPKİME CİHAZI NE İŞE YARAR ?

Gaz tepkime cihazları elektronik pedal sistemi olan araçlarda, sürücünün gaza bastığında aracın bu etkiye karşı verdiği tepkiyi hızlandırır. Ortalama olarak araçlarda bu tepki hızı 5-6 sn civarındayken bu cihazlarla 2 sn hatta anında tepki verecek kadar hızlanma sağlamaktadır. Sürücü gaz tepkime cihazı sayesinde seri kalkışlar sağlayarak sollamalardaki bayılma, rampada bayılma, devir düşmesi gibi sorunları yaşamaz, son derece seri bir sürüş keyfine sahip olur. 

GAZ TEPKIME CIHAZI ZARARLARI ?

Araç performans ürünlerinde, chip tuning ve yazılım uygulamalarında olduğu gibi gaz tepkime cihazlarında da sürücüler araçlarına gelebilecek bi zarardan endişe etmektedir. Her uygulamada olduğu gibi gaz tepkime cihazlarında da kötü uygulama araca zarar verir. Son yıllarda sayısı artan markaların ürettiği bu cihazlar piyasada oldukça ilgi görmekte. Sürücüler araç performanslarını arttırmak isterken uygulama yaptırdıkları markayı iyi seçmeli, garanti sürecini iyi analiz etmeli ve gaz tepkime cihazının kalitesine özen göstermelidir. Çin malı uygulamalar, bayisi bulunmayan markalar ve tek merkezli çalışan köprü altı işletmelerden uzak durmak araçların yararına olacaktır. Gaz tepkime cihazlarında seçim yaparken mutlaka test imkanını ve garanti koşullarını dikkate alın. Aksi takdirde muhattap bulamayacağınız bi durumla karşılaşabilirsiniz.

 

14 Nisan 2018 Cumartesi