Güven Otogaz - ATİKER Sıralı Otogaz Sistemleri Sefaköy, Silivri İstanbul

facebook twitter

LPG ILE ILGILI EN ÇOK SORULAN SORULAR

LPG ILE ILGILI EN ÇOK SORULAN SORULAR

 

S 1. SIRALI SISTEM NE DEMEK?
C 1. 
Benzinli ve enjektörlü olan yeni nesil otomobiller sirali sistemdir. Yani otolar benzinli hallerinde de siralidir. 4 Enjektör sirayla yanma odasina yakit püskürtür. Bu yakit yollama islemi çok hizli oldugundan ve sirayla yakit gönderildiginden bir ECU ( Elektrik Kontrol Ünitesi ) sayesinde yapilir. Sirali LPG sisteminde de ayni bu sekilde 4 enjektör bir ECU sayesinde araca sirayla püskürterek yakit gönderir. Yani benzin sistemini birebir taklit eder. Fakat her sirali sistem ayni degildir. Yazilimlari ve malzeme kaliteleri farklidir. Dolayisi ile faydalari da farklidir.

S 2. LPG PATLARMI ? LPG PATLAMAZ ISE PATLADI,YANDI DENILEN HABERLER NEDIR?
C 2. 
Lpg patlamaz. Hollanda da yapilan bir testde araç bir apartmanin üçüncü katindan asagi atilmistir. Çarpismadan daha siddetli bir etki olmasina ragmen lpg li araçta herhangi bir patlama yanma olmamistir. Lpg tanklari benzinli otolarinin yakit depolarina göre daha dayaniklidir. Yani arkadan çarpmalarda lpg deposu patlamaz. Aksine hasarin büyümesini engeller. Peki lpg li otolarda yangin çikti bu otolar patladi haberi nedir? Her otomobilde benzinden dolayi veya lpg den dolayi yangin çikabilir. Fakat bir otomobilin patlamasi genelde benzinden olur. Dogru yapilmis bir lpg montajinda deponun patlama riski kesinlikle yoktur. Lpg tanki 120 derece isiyi gördügünde tüm yakitini aracin disina tahliye eder ve patlama olmaz. Yakit borularinin lpg sizdirmasi halinde depodaki emniyet valfi devreye girerek yakit gönderilmesini durdurur. Halk arasinda patlama denen sey sudur. Enjektörlü otolara klasik sistem (karbüratörlü) montaji yapilmistir. Bu son derece yanlis bir uygulamadir. Yani sirali sistem yerine az bir bedel ödeyerek yakitin enjektörler araciligiyla degil bir hortumla yanma odasina gönderilmesidir. Bu tarz montajlarda manifold patlamasi olur. Veya back fire denilen geri ateslemeyle hava filitresi patlar. Bu patlama sözü hep aracin patlamasi seklinde algilanmistir. Bir çok haber lpg li otonun patladigini söylemistir. Fakat sonradan düzeltmeler yapilmistir. Zaten yanan veya patlayan bir otonun hemen neden dolayi yandigi belirlenemez. Arastirmalarin yapilmasi gerekir. Fakat yanan otoda lpg tankinin olmasi suçlu oldugunun göstergesi olarak algilandigindan aracin arkasina bos bir depo birakip araci atese versek lpg li oto yandi diye haber olur.

S 3. LPG KOKU YAPARMI ?
C 3. 
Lpg kesinlikle koku yapmaz. Sadece öndeki araç lpg li ise sizin araciniza koku verebilir. Kendi aracinizda kullanilan lpg size asla kokmaz. Koku varsa zaten bu bir uyaridir ve kontrol edilmesi gerekir. Kaçak vardir ve önlenir. Riski yoktur. 

S 4. LPG ÇEKISI DÜSÜRÜR MÜ? 
C 4. 
Dogru yapilan bir lpg montaji çekisi asla düsürmez. Aksine aracinizin çekisi artabilir. Enjektörlerin manifolda ne kadar uzak oldugu ve programlama kalitesi çok önemlidir. 

S 5. MOTORUN ÖMRÜNÜ AZALTIR MI?
C 5.
 Lpg motorun ömrünü azaltmaz. Dogru yapilan ve iyi programlanan bir montaj araca zarar vermez. Lpg benzine göre daha kuru bir yakittir. Fakat bütün ilk çalismalar benzinle oldugu için araç zarar görmez. Ayrica kaliteli bir yakit alinirsa yine aracin zarar görmesi engellenmis olur. Otogaz saticilari yazin ve kisin yakitlarina koyduklari katkilarla yakitin kalitesini yükseltmektedir. Ancak sunu söyleyebiliriz. 500 bin km de yapilacak bir motor revüzyonu 450 bin km ye çekilebilir. Yaklasik %10 yipranma olabilir. 

S 6. LPG BU KADAR GÜVENLI VE FAYDALIYSA NEDEN SIFIR ARAÇLARDA KULLANILMIYOR?
C 6. 
Lpg avrupada 40 yildir kullaniliyor. Bir çok marka, aracin orjinal çikisinda lpg kullanmaktadir. Türkiye 'de bu uygulamalar chevrolet ve fiat ile baslamistir.

S 7. AVRUPADA VE DÜNYADA KULLANILIYOR MU? 
C 7. 
Evet sikça kullaniliyor. Hatta avrupada tesvik ediliyor. Belçika 'da lpg li otolar 3 yil vergiden muaf Italya da araçlar sirayla trafige çikarken lpg li araçlar bu durumdan muaf tutulmustur. Japonya da 1980 yilindan bu tarafa taksiler lpg siz trafige çikmalari yasaklanmistir. 

S 8. ARACIN ORJINAL YAPISINI BOZAR MI? 
C 8. 
Dogru bir montaj aracin orjinal yapisini bozmaz.  Aracin orjinal yapisina en az müdahaleyle baglanir. 

S 9. YAKIT TASARRUFU NE KADAR OLUR?
C 9. 
Yakit tasarrufu en az %40 olur. Fakat %45-50 tasarruf saglayan araçlar görülmüstür. 

S 10. LPG LI OTOMU YOKSA DIZEL OTOMU DAHA IYIDIR? 
C 10.
 Dünyada avrupada ve Türkiye de lpg nin dizel araçlara en iyi alternatif oldugu kabul edilmistir. Türkiye de bir çok oto dergi yazari bunu onaylamistir. 

S 11. LPG YAKIT DEPOSUNU NEREYE KOYMALIYIZ? BAGAJ HACMI DARALMAZ MI?
C 11. 
Silindir veya simit tanklar ihtiyaca göre bagaja uygulanmaktadir. Özellikle simit tanklar stepnenin yerine kullanildiginda bagajda herhangi bir daralma söz konusu degildir. Stepne istege bagli olarak ister tasinir ister tasinmaz. Lastik havasinin inmesi durumunda araçta tamir ve hava basinci uygulayan küçük köpük spreyler tasinir. Bu köpükler lastigi hem sisirir, hem de tamir eder. 

S 12. HER TÜR MOTORA LPG TAKILIR MI?
C 12. 
Yeni nesil enjektörlü tüm araçlara sirali lpg sistemi uygulanir. 

S 13. TÜM SIRALI SISTEMLER AYNI ÖZELLIKTE MIDIR?
C 13. 
Tüm sirali sistemler ayni özellikte degildir. Kendi içlerinde farklilik arzederler. Proglamlama sekilleri, enjektör kaliteleri ve enjektör sekilleri farklidir. Baglanti sekilleri de farklilik arz edebilir. 

S 14. RUHSATA ISLETME ISLEMLERI ZOR MUDUR? 
C 14. Montaj yaptirdiginiz atölyeden fatura ve proje aldiktan sonra 1 ay içinde ruhsata isletmeniz zorunludur. Eger 1 ay süreyi geçirirseniz 87.00 TL lik bir ceza ile ruhsata isletmeniz mümkündür. 

Ruhsata isletme sirasi söyledir;
1. Makina mühendisleri odasindan sizdirmazlik raporu alinir. 
2. Araç muayenesi yapilir. 
3. Emniyetten ruhsatin bir yapragi degisir ve lpg ibaresi eklenir.

25 Ekim 2016 Salı